Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Bucuresti port la Dunare, prioritate in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Aurelian Adrian Butoi
  26 martie, 2013
  Peste jumatate din proiectele transmise in cadrul Strategiei UE privind Regiunea Dunarii (SUERD) vizeaza domeniul transporturilor, capul de afis fiind reprezentat de catre canalul Bucuresti-Dunare, potrivit coordonatorului national al Strategiei, Brandusa Predescu.

  „Alaturi de dezvoltarea transportului de marfa, obiectivele Strategiei cuprind si imbunatatirea timpilor de calatorie pentru transportul feroviar de pasageri intre marile aglomerari urbane. Din multitudinea de proiecte transmise in cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, peste 51% revin domeniului transporturilor", afirma oficialul Ministerului Afacerilor Europene.

  Potrivit Brandusei Predescu, este esentiala dezvoltarea terminalelor multimodale si de marfa adiacente pana in 2020, in cadrul urmatorului exercitiu financiar multianual al UE: „Intentia de a finaliza canalul Bucuresti-Dunare pentru a transforma Capitala in port la Dunare, precum si preocuparile ca Romania sa poata absorbi in acest sens suficiente fonduri europene in perioada 2014 - 2020, sunt argumente solide in directia mentionata. Pentru acest proiect este nevoie de parteneriate cu celelalte orase de la Dunare si de accesarea fondurilor europene".

  „Strategia Dunarii” este un proiect initiat de Romania si Austria si este bazat pe prioritatile Strategiei Europa 2020. Proiectul fost adoptat in 2011 de catre Comisia Europeana, rezultatele obtinute pana in prezent fiind programele de cooperare transfrontaliera pe care Romania le implementeaza cu tarile din vecinatatea sa, precum podul Calafat-Vidin, recent inaugurat, si proiecte de monitorizare a calitatii apei, a prevenirii riscurilor de inundatii si conservare a ariilor protejate din regiunea Dunarii.

  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.5021
   USD 3.9366
   GBP 5.7068
   CHF 4.0908