Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Autobuze electrice, în teste la Slatina

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Laura Cioba
  06 aprilie, 2015
  De pe 3 aprilie, locuitorii municipiului Slatina pot circula gratuit cu autobuze electrice.

  Autobuzul funcționează cu energie electrică și va circula timp de o săptămână în municipiu, călătoria fiind gratuită. Potrivit reprezentanților Primăriei Slatina, testarea autobuzului electric este gratuită și pentru firma de transport local, care a încheiat o convenție cu firma distribuitoare.

  „Autobuzul electric va opri în staţiile de autobuz, călătoria va fi gratuită, iar încărcarea acumulatorilor autobuzului se face după fiecare 150-170 de kilometri parcurşi. În funcţie de concluziile desprinse în urma acestor teste, se va depune un proiect pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă în vederea modernizării sistemului de transport local. Costurile cu achiziţionarea acestui tip de autobuze sunt prea mari pentru a putea fi suportate din bugetul local, sperăm să reuşim din fonduri nerambursabile europene”, a punctat viceprimarul din Slatina, Mihaela Stană. 

  Totodată, aceasta a mai precizat că Loctrans, societatea de transport public local din Slatina, va achiziţiona din fonduri de la bugetul local minibuze, ale căror preţuri sunt mult mai mici faţă de cele ale autobuzelor electrice. Minibuzele vor circula în afara orele de vârf, atunci când, de obicei circula mai puţini călători. 

  Cele mai citite stiri