Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Cluj: Autobuze electrice şi iluminat stradal modern, implementate cu fonduri elveţiene

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Laura Cioba
  30 iulie, 2015
  Zece autobuze electrice vor circula în Cluj-Napoca peste cel mult 18 luni. Aceasta vor fi achiziţionate în baza unui proiect derulat cu fonduri elveţiene.

  Proiectul achiziţionării celor zece autobuze face parte dintr-un pachet de trei proiecte care vor fi derulate în Cluj-Napoca cu fonduri elveţiene.

  „Autobuzele vor aduce contribuţii substanţiale la aceea ce înseamnă diminuarea noxelor şi îmbunătăţirea condiţiilor de mediu”, a declarat primarul Emil Boc. Proiectul beneficiază de suma de 7,5 milioane de franci elveţieni, din care 6,4 milioane sunt fonduri nerambursabile. Din aceşti bani se vor realiza, totodată, o serie de staţii de încărcare cu electricitate, necesare funcţionării autobuzelor. 

  Directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, Liviu Neag a precizat că autobuzele vor fi introduse pe rutele din zona centrală, pentru a contribui astfel la scăderea nivelului de poluare. În plus, autobuzele vor face legătura între centrul municipiului, gară şi aeroport. 

  Cel de-al doilea proiect vizează introducerea tehnologiei LED în iluminatul public stradal şi vor fi astfel modernizate 22 de străzi şi două instituţii publice. Al treilea proiect de referă la reabilitarea termică a două unităţi şcolare mari din Cluj-Napoca. 

  Valoarea totală a proiectelor este de 11 milioane de franci elveţieni, din care 9,4 milioane de franci sunt bani nerambursabili. Contribuţia municipalităţii clujene este de 15 la sută, respectiv peste 1,6 milioane franci elveţieni, la care se adaugă 2,2 milioane de lei cheltuieli neeligibile. 

  Cele mai citite stiri