Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Comisia Europeană a dat undă verde fuziunii dintre Alstom și General Electric

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Laura Cioba
  09 septembrie, 2015
  Oficialii europeni și-au dat acordul pentru preluarea activelor din domeniul energiei ale grupului francez Alstom de către grupul american General Electric, însă cu anumite condiții, susține Reuters.

  Executivul european a fost îngrijorat de posibilitatea ca această tranzacţie, evaluată la 12,4 miliarde de euro, va conduce la creşterea preţurilor în Europa pentru turbinele de mare putere utilizate de centralele electrice pe bază de gaze naturale, unde GE este cel mai mare producător mondial iar Alstom este numărul trei.

  Pentru aliniști apele, GE a acceptat să vândă anumite active ale Alstom către firma italiană Ansaldo Energia. 

  „Sunt bucuroasă să putem aproba această tranzacţie care demonstrează că Europa este deschisă pentru afaceri şi că o tehnologie de origine europeană poate prospera şi atrage investiţii străine”, a declarat comisarul european responsabil cu politica în domeniul concurenţei, Margrethe Vestager. 

  Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport. Este prezent în România de 20 de ani și are 1.050 angajaţi. 

  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.4770
   USD 3.9704
   GBP 5.6963
   CHF 4.0661