Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Hunedoara: utilajele de deszăpezire vor fi dotate cu module GPS

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Laura Cioba
  18 septembrie, 2015
  Consiliul Judeţean Hunedoara va impune ca firmele care câştigă contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene să aibă montate pe utilaje module GPS. Motivul: autorităţile vor să monitorizeze în permanenţă locaţia în care se află vehiculele şi numărul de kilometri parcurşi.

  „Pentru a asigura transparenţa cheltuirii banului public, am luat decizia de a trece în caietul de sarcini, pentru viitorul acord cadru pe întreţinerea drumurilor judeţene, a unor prevederi minimale, obligatoriu de respectat. (...) Obligăm la dotarea cu module GPS pentru toate utilajele de deszăpezire, ca să nu mai avem discuţii că s-a lucrat de la patru dimineaţa până la 11 noaptea, pe o mie de kilometri, şi este zăpadă ca şi ieri pe drumul respectiv”, a spus Adrian David. 


  El a explicat că oricine va putea cunoaşte, în timp real, locul în care se află un utilaj de deszăpezire, deoarece datele transmise de modulul GPS vor putea fi vizibile pe o hartă interactivă, ce va fi disponibilă pe site-ul Consiliului Judeţean Hunedoara. „Vom şti câţi kilometri a făcut în acea zi un utilaj de deszăpezire şi cât mai are până să ajungă pe strada noastră, de exemplu”, a explicat David.

  De asemenea, firmele care se vor prezenta la licitaţia pentru contractarea serviciilor de întreţinere a drumurilor vor trebui să facă dovada că deţin utilaje specifice acestei activităţi, inclusiv maşini de curăţat vegetaţia de pe marginea şoselelor.

  Pentru activităţile de deszăpezire se va impune dotarea cu maşini special construite pentru această activitate, fiind exclusă utilizarea unor autocamioane prevăzute cu lamă în faţă. Reţeaua de drumuri judeţene în Hunedoara este cea mai extinsă din ţară, totalizând peste 1.400 de kilometri. 

  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.4770
   USD 3.9704
   GBP 5.6963
   CHF 4.0661