Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Petiție pentru conetarea orașului Cugir la autostrada Orăştie- Sibiu

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Laura Cioba
  30 septembrie, 2015
  Edilul orașului Cugir a luat în calcul înaintarea unei petiții președintelui României, Klaus Iohannis. Prin intermediul acesteia, autoritățile locale vor să ceară sprijinul președintelui pentru susținerea conectării localității la autostrada Orăştie- Sibiu.

  „PNL filiala Cugir se pregăteşte să demareze o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea conectivităţii Cugirului la A1 Orăştie- Sibiu. Concomitent, vor continua demersurile administrative prin înaintarea unei petiţii preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin care îi cerem sprijin în acest sens, oferindu-i justificările pentru care Cugirul ar trebui să aibă acces la autostradă”, a menţionat primarul Adrian Teban. 

  Edilul consideră că există „considerente economice şi de securitate” ce justifică cheltuirea unei sume „modeste” pentru crearea unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7. 
  Potrivit primarului, demersurile vin în urma solicitărilor adresate Guvernelor anterioare, solicitări ce nu au primit niciun răspuns.

  „În ciuda promisiunilor făcute de ultimii şase miniştri (ai Transporturilor - n.r.), Anca Boagiu, Ovidiu Silaghi, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus, Iulian Matache, Cugirul riscă să rămână în izolarea în care a fost aruncat în urmă cu trei ani, întrucât avem informaţii că nu au fost alocate sumele de bani necesare creării unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7”, a declarat liberalul. 
  Teban este convins că preşedintele Iohannis va înţelege justificările aduse în petiţie, amintind că s-a specificat în document că oraşul Cugir reprezintă unul dintre cei mai importanţi producători din industria de apărare din România.

  În acest moment, orașul Cugir nu beneficiază de nicio legătură cu autostrada Orăştie-Sibiu. Orașul are o populație de peste 25.000 de locuitori. Există totuși un astfel de nor rutier în dreptul unei comune din județul Hunedoara. 

  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.6440
   USD 3.9789
   GBP 5.1764
   CHF 4.1143