Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  CHEP România intră pe piața serviciilor logistice din industria lactatelor

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Alexandru Ionescu
  01 februarie, 2016
  CHEP România, subsidiara liderului global în servicii de reutilizare prin închiriere a paleților, intră pe piaţa serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al DELACO, unul dintre principalii jucători de pe acest segment, anunță compania.

  Furnizorul de soluţii logistice va prelua administrarea operaţiunilor cu paleţi, aferente activităţii de distribuție, prin implementarea serviciului de reutilizare prin închiriere a paleţilor. Compania DELACO devine, astfel, primul jucător de pe piaţa lactatelor care demarează un proces de eficientizare a lanţului logistic, prin conversia la sistemul de pooling oferit de CHEP.

  Principalele avantaje ale externalizării operaţiunilor de gestiune a paleţilor sunt reducerea costurilor şi a riscurilor operaţionale, scurtarea timpului de livrare şi îmbunătăţirea disponibilităţii la raft a produselor — zone prioritare atât pentru producători, cât şi pentru marile lanţuri de magazine. De asemenea, prin sistemul de pooling, companiile sunt scutite de a declara către autorităţi ambalajele introduse pe piaţă, precum şi de plata taxelor de mediu aferente.

  Sectorul de lactate prezintă numeroase provocări, ce pun presiune pe eficienţa logistică. În piața bunurilor de larg consum, este o categorie dintre cele mai sensibile, prin nevoile speciale la nivelul lanțului de distribuție — livrare către un număr mare de depozite, rată mai mare de picking și de manipulare faţă de alte categorii, disponibilitate constantă a stocului de paleţi, temperatură controlată de depozitare și transport, dar și prin caracterul fresh al produselor, mai spune CHEP.

  Standardizarea calitativă a paleților este un aspect deosebit de important şi vizează eliminarea unor situații precum refuzul la recepție de către comerciant datorită paleţilor neconformi şi transportul retur la depozitul producătorului pentru repaletizare, ulterior fiind efectuat transportul înapoi către platforma comerciantului. Aceste situații pot afecta semnificativ vânzarea produselor cu perisabilitate ridicată, întâlnite frecvent în sistemul clasic de schimb al paleţilor generici. Nu în ultimul rând, sistemul de pooling este unul sustenabil, cu beneficii pentru mediu, se mai arată în comunicatul CHEP România.

  Cele mai citite stiri