Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Rezultate financiare foarte bune pentru UniCredit Leasing

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Dan Barbu
  16 februarie, 2016
  UniCredit Leasing îşi menţine poziţia de lider al pieţei de leasing, deținând, potrivit informațiilor publice, o cotă de piață constantă de aproximativ 18% în ultimii cinci ani (2011 – 2015).

  Valoarea de achiziţie a bunurilor finanţate în 2015 a fost de 338 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operaţional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 43,5 milioane de euro. Valoarea noilor finanţări acordate de UniCredit Leasing Corporation a fost de 242,7 milioane de euro.

  Datorită noilor tranzacţii încheiate în 2015, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 11% faţă de 2014, ajungând la finalul anului trecut la 750 milioane de  euro. O evoluţie favorabilă a avut-o şi segmentul finanţărilor de bunuri second-hand, care a avut o creştere de 100%, de la 9,7 milioane de euro în 2014 la 19,4 milioane de euro în 2015.

  O creştere importantă, de 23%, a înregistrat finanţarea segmentului autovehiculelor, precum şi segmentul autovehicule grele (camioane şi semiremorci) care a crescut cu 31%  faţă de 2014. În ceea ce priveşte structura categoriilor de echipamente finanţate, echipamentele agricole deţin o pondere de 26% din totalul valorii echipamentelor, urmate de echipamentele pentru construcţii cu 20%, echipamentele pentru industria FMCG cu 8% şi echipamentele medicale cu 8%.

  "Estimăm şi pentru acest an o creştere a pieţei de leasing similară anului 2015, de circa 15%. UniCredit Leasing îşi propune ca diferenţiatorul său în piaţă să continue să fie diversitatea domeniilor pentru care pune la dispoziţie soluţii complete de finanţare a activelor: leasing financiar, leasing operaţional, credit şi intermediere în asigurări”, a declarat Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing. 

   

  Cele mai citite stiri