Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Corpul de control al ministrului Transporturilor, trimis la Tarom pentru a afla cauzele întârzierilor

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: transporter.ro
  16 februarie, 2016
  Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a vorbit în plenul Senatului despre problemele companiei Tarom, anunțând și o acțiune de control care se desfășoară marți dimineața: „În acest moment Corpul de control al ministrului Transporturilor este la Tarom pentru a analiza, în afară de aspectele tehnice, şi aspectele care, în ultimele zile au generat întârzieri chiar şi de 2-3 ore”, a declarat Dan Costescu.

  El a mai spus că a cerut conducerii companiei un plan de măsuri pe termen scurt pentru remedierea situaţiei. „Flota Tarom este învechită. Avem 23 de aeronave care sunt eterogene. Sunt trei mărci diferite de aeronave, fiecare având câte 2-3 tipuri de aeronave. Aceasta creează dificultăţi foarte mari la întreţinere, la operare, practic nefiind zi în care această companie să nu înregistreze întârzieri”, a precizat Costescu.

  De asemenea, ministrul Transporturilor a adăugat că a fost demarată o procedură de achiziţie de consultanţă pentru restructurare. „Deci acţionăm pe două planuri. Cel pe termen mediu şi lung e restructurarea cu consultant specialist. Până la jumătatea anului, această strategie propusă de consultant o să fie aprobată de acţionar, urmând ca în partea a doua a anului aceasta să intre în implementare. Este vorba de regândirea modelului de business al Taromului. (...) Numai după această redefinire se va trece la regândirea, dimensionarea flotei”, a menţionat ministrul Transporturilor.

  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.6440
   USD 3.9789
   GBP 5.1764
   CHF 4.1143