Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Transportatorii au decis să transmită Guvernului o listă cu problemele lor

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Stefania-Alina Hasan
  17 februarie, 2016
  În urma Adunării Generale a Federației Operatorilor Români de Transport desfășurată la Sighișoara, delegații transportatorilor rutieri de mărfuri și pasageri, ai școlilor de șoferi, ai centrelor de formare profesională, asociațiilor profesionale, asociațiilor transportatorilor în regim de taxi și închiriere, precum și ai celor ce transportă vehicule avariate, au ajuns la concluzia că aceste activități se află într-un declin puternic, generat de haosul legislativ și instituțional, dar și de măsurile împotriva capitalului autohton.

  Un material care va fi trimis Guvernului României, Ministerului Transporturilor, Ministerului de Interne, Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice cuprinde o listă cu problemele existente cu efect îndelungat pentru perioada 2016-2020.

  Diapariția forței de muncă este una dintre problemele majore, fiind estimat un număr de aproximativ 10.000 de angajați necesari. Supraaccizarea carburanților, tarifele uriașe practicate pentru RCA, finanțarea extrem de costisitoare a materialului rulant și haosul legislativ sunt principalele motive pentru care există o discrepanță a costurilor operaționale între societățile străine și cele autohtone.

  O altă problemă este reprezentată de „Interesele politice în elaborarea actelor cu impact major la bugetul de stat, dar și activitatea companiilor de profil. Exemplu legea 92 a serviciilor de transport public local, prin a cărei modificare, MDRAP încearcă să înlocuiască firmele de transport neînregimentate politic cu firmele de casă ale baronilor locali, ce urmează să finanțeze prin compensări excesive paraîndărătul către buzunarul propriu”, potrivit comunicatului  de presă emis de F.O.R.T.

  Astfel FORT-ul iși propune să clarifice poziția Guvernului Romaniei și a ministerelor de resort față de toate problemele care macină industria și serviciile sectoriale, urmând ca în funcție de poziționarea acestora să acționeze în consecință, începând cu primavara acestui an.

  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.6440
   USD 3.9789
   GBP 5.1764
   CHF 4.1143