Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Creștere majoră în vânzarea de mașini electrice

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Stefania-Alina Hasan
  14 martie, 2016
  În Uniunea Europeană vânzările de mașini 100% electrice au crescut cu 47% anul trecut, la peste 91.000 de unități, pe piața fiind aproape 20 de modele.
   
  2015 este anul în care mărci precum Renaul ZOE, Nissan Leaf și Tesla Model S și-au găsit peste 15.000 de cumpărători, iar Volkswagen a livrat peste 11.000 de unități e-Golf, top cinci fiind încheiat de Kia Soul EV. Chiar dacă mașinile electrice au aproximativ 1% din piața mondială, acest segment cunoaște cea mai rapidă creștere. 
   
  În țara noastră numărul autoturismelor electrice este încă la un nivel foarte scăzut. În 2014 s-au vândut mai puțin de una pe lună, în timp ce anul trecut au ajuns la clienți aproximativ 36 exemplare. Motivul pentru care în România sunt înregistrare puține mașini de acest tip este faptul că nu există încă programe complexe de subvenționare de la stat, stațiile de încărcare sunt foarte puține, iar prețul este încă unul mare. O mașina electrică de clasă medie poate trece de 30.000 de euro, mult peste suma pe care romanii ar fi dispuși să o platească pentru un autoturism. 
   
  „Mașinile electrice sunt încă rare pe șoselele din România, însă acest lucru se va schimba în următorii ani, fiindcă multe lucruri se îmbunătățesc în domeniu și prețurile acestor mașini scad, în timp ce performantele lor se dezvoltă. Pe Autovit.ro sunt câteva anunțuri de vânzare a mașinilor electrice, însă în viitor numărul va crește, mai ales că și ofertă din piață se va diversifica.” spune Cristian Cojocaru, manager de vânzări Autovit.ro.
   
  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.6440
   USD 3.9789
   GBP 5.1764
   CHF 4.1143