Retele de socializare
Intra in cont / cont nou

CATEGORII:

  Ordonanță de urgență pentru privind accelerarea investițiilor în infrastructură

  Print
  E-mail
  Yahoo Messenger
  Twitter
  Facebook FONT SIZE:

  A

  A

  A

  Autor: Dan Barbu
  16 martie, 2016
  Guvernul discută o Ordonanţă de urgenţă privind proiectele de infrastructură, care va clarifica şi simplifica procedurile privind obţinerea autorizaţiilor şi avizelor necesare derulării unor astfel de lucrări şi va pune la dispoziţia Ministerului Transporturilor un instrument care să permită accelerarea unor investiţii în curs, dar şi eficientizarea activităţii CNADNR. 

  Potrivit premierului Dacian Cioloş, prin acest act normativ, Guvernul are în vedere "o abordare multianuală a avansurilor pentru a da o perspectivă clară constructorilor legată de valabilitatea acestora, chiar dacă bugetele sunt aprobate anual". 
   
  "Şi cu clarificări pentru partea de scoatere din circuitul agricol a terenurilor care sunt pe traseul proiectelor de infrastructură. La fel cu avizele de mediu pentru părţile de pădure prin care trec proiectele de infrastructură. Şi, totodată, cu ocazia aceasta vom clarifica şi modalităţile prin care se pot face pasaje pentru agricultori atunci când o autostradă taie în două parcele agricole. Deci sunt câteva lucruri care sper eu să simplifice procedurile şi să putem accelera proiectele de investiţii", a explicat premierul. 
   
  Dacian Cioloş i-a transmis ministrului Transporturilor, Dan Costescu, că va avea la dispoziţie un instrument legislativ care să-i permită să accelereze aceste proiecte. 
   
  "Şi sper eu să accelerăm şi partea de reformă şi reorganizare şi eficientizare, pentru că asta mă interesează la CNADNR. Sunt două lucruri care trebuie să meargă în paralel. Partea aceasta de procedură şi partea administrativă, care ţine de deciziile în privinţa bunei funcţionări a CNADNR-ului", a mai spus premierul.

  Cele mai citite stiri
  Cele mai citite articole
  Cele mai vizualizate:
   road-trip-2015
   Get Adobe Flash player

   CURS VALUTAR

   EUR 4.6440
   USD 3.9789
   GBP 5.1764
   CHF 4.1143