Scapa de probleme folosind un suport de telefon

Suport auto universal Samsung EE-V200SABEGWW

Utilizarea unui telefon mobil, indiferent dacă este în mână sau pe coapsele șoferului unui vehicul în mișcare, a fost strict interzisă din 2003. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, din cauza evoluțiilor tehnologice, au fost adoptate diverse soluții care permit șoferilor să utilizeze dispozitivul în timpul conducerii. Apariția deținătorului de telefon auto a înlesnit șoferii, dar ce spune legea despre acest dispozitiv?

Ce este un suport de telefon?

Un suport pentru telefonul auto este un dispozitiv detașabil care permite instalarea dispozitivului într-un vehicul pentru o utilizare sigură în timpul conducerii. Este echipat cu un suport care permite atașarea dispozitivului la o parte a acestuia, precum și un spațiu sub formă de tabletă sau un raft pe care smartphone-ul poate fi amplasat.

Pentru a fixa telefonul pe suport, producătorii au dezvoltat două opțiuni diferite. Prima modalitate este un sistem mecanic de reținere. Prin această metodă, dispozitivul mobil de comunicare este atașat pe tabletă cu două gheare reglabile, astfel încât să fie potrivit pentru toate tipurile de telefoane. Al doilea sistem este de a lipi spatele unui smartphone pe un adeziv sau un tampon magnetic.

Datorită gamei sale largi de opțiuni de montare, acest accesoriu poate fi atașat la mașină în moduri diferite. Există suporturi telefonice care pot fi fixate pe parbriz sau pe tabloul de bord cu ajutorul unei ventuze. În plus, metoda de atașare a plăcuței adezive este, de asemenea, o soluție ideală pentru utilizarea telefonului în timp ce conduci. Acesta constă în atașarea unei plăci adezive cu două fețe pe tabloul de bord cu ajutorul unei agrafe sau a unui magnet. De asemenea, este posibil să atașați dispozitivul la sloturile de ventilație. Experții au dezvoltat un suport pentru telefon.

Vezi si:  Cum putem face apeluri telefonice la volan?

Legislație

Ca dispozitiv care permite comunicarea prin telefon și accesul la diferite funcții ale dispozitivului mobil chiar și în timpul conducerii, suportul telefonului a devenit un accesoriu popular pentru șoferi. Reglementările rutiere reglementează strict și restricționează utilizarea acestui dispozitiv pentru siguranța optimă a șoferilor, pasagerilor și pietonilor.

Codul rutier prevede că șoferului i se interzice strict să țină sau să folosească un telefon în timp ce stă la volan. Încălcarea acestei reguli este pedepsibilă, indiferent dacă răspunde sau face un apel, citește mesaje, notificări sau orice altceva. Această lege a fost consolidată prin Decretul nr. 2015-743 din 24 iunie 2015. Acest regulament anunță că șoferilor le este interzis să folosească diferite dispozitive audio (adică sisteme handsfree, inclusiv căști cu fir sau Bluetooth). Încălcarea acestei reguli va determina șoferul să primească un bilet de clasa a patra. Această penalitate este definită de o penalitate forfetară de 135 EUR, urmată de o pierdere de 3 puncte a licenței.

Articolul R.412-6-1 din Legea traficului rutier interzice de asemenea instalarea unui dispozitiv de rulare cu un ecran în câmpul vizual al șoferului. Mașinile care nu proiectează ajutoare de navigație sau de conducere, cum ar fi computere sau televizoare, trebuie să fie strict ferite de câmpul vizual al șoferului. Încălcarea acestui articol va duce la o amendă din clasa a 5-a de 1.500 EUR și la o retragere de 3 puncte a permisului de conducere.

Acest lucru face posibilă utilizarea unui suport pentru telefon dacă șoferul nu ridică dispozitivul de comunicare mobil și dacă difuzorul este activat. Același lucru este valabil și pentru utilizarea telefonului ca geolocalizare (GPS) și dispozitiv de navigare. Cu toate acestea, cel mai bine este să planificați și să planificați ruta în avans înainte de a porni mașina. Trebuie avut în vedere faptul că orice manipulare a dispozitivului în timpul conducerii, chiar dacă programul este schimbat, este pedepsită de lege. În acest caz, vi se recomandă ferm să vă opriți și să vă schimbați ruta.

Vezi si:  Cel mai bun suport auto pentru telefonul tau

Cel mai potrivit suport pentru telefon

Pentru a utiliza telefonul în mașină, este important să alegeți suportul potrivit pentru dispozitivul dvs. Este responsabilitatea dvs. să verificați compatibilitatea și adaptarea la dimensiunile posibile ale bazei. În plus, ar trebui să alegeți un dispozitiv al cărui tip de montare se potrivește cu ușurință în interiorul vehiculului dvs. De asemenea, trebuie să vă asigurați că sunteți clar vizibil pe ecran fără a împiedica vederea strazii. Cu atât de multe sugestii și modele disponibile pe Internet sau în magazine, este dificil să știi ce să alegi pentru a-ți echipa mai bine mașina. Pentru a vă ajuta și a vă sfătui, iată o listă cu cele mai bune oferte.

Suportul ideal pentru telefon este un suport care se potrivește natural și delicat în mașina ta. Trebuie să îndeplinească standardele de calitate ergonomice pentru a asigura o instalare mai ușoară și mai rapidă. De asemenea, ar trebui să alegeți un suport realizat din materiale rezistente. Aceasta asigură stabilitatea smartphone-ului și protecția acestuia împotriva tuturor impacturilor care trebuie abordate pe parcursul întregii călătorii. Avertisment, este important să luați în considerare și achiziționarea unui suport pentru telefonul auto cu un sistem de alimentare compatibil cu o priză pentru bricheta. Un astfel de dispozitiv este într-adevăr util, mai ales în călătoriile lungi, atunci când smartphone-ul vă rămâne fără resurse. În acest caz, trebuie doar să îl conectați la bricheta mașinii dvs. și puteți continua să folosiți telefonul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *