Tu ti-ai montat anvelopele de iarna?

anvelope de iarna

Chiar dacă nu arată, condițiile atmosferice afectează starea fizica a drumului. Drumurile care ne conduc dintr-un loc în altul sunt dovezi irefutabile în acest sens, atunci când știm că un drum foarte stabil vara se poate transforma într-un patinoar iarna. Anvelopele potrivite sunt alegerea logică.

De ce e important sa avem anvelope de iarna?

La fel cum schimbăm sandalele de vara și flip-flops-urile pentru cizme mai confortabile și mai confortabile pe timp de iarnă, anvelopele mașinilor noastre ar trebui să urmeze și această tendință. Într-adevăr, sezonul rece necesită anumite precauții, atât pentru umanitate, cât și pentru lumea auto. Pentru acestea din urmă, prima decizie logică în momentul trecerii la ora de iarnă este schimbarea anvelopelor. Există o serie de motive pentru care trebuie să vă echipați vehiculul cu anvelope de iarnă, principalul fiind fizic.

Producătorii au dezvoltat anvelope de iarnă pentru condiții meteorologice extreme. În consecință, o anvelopă de vară va întâmpina dificultăți cu diferitele subtilități ale schimbării condițiilor rutiere, care pot fi acoperite cu zăpadă sau gheață, în funcție de caz. După numeroasele accidente despre care am auzit în trecut și care se datorează în principal suprafețelor alunecoase ale drumului, conceptul de anvelope de zăpadă a fost îmbunătățit, creând anvelopa de iarnă. În timp ce prima a fost folosită special pentru drumurile acoperite cu zăpadă în zonele cu zăpadă abundentă, a doua permite acum o plimbare mai liniștită pe orice suprafață cu temperaturi în scădere. Anvelopele de iarnă nu mai sunt limitate la serviciul de zăpadă, ci sunt la fel de eficiente pe drumurile umede și reci.

Vezi si:  Cum alegem anvelopele de iarna?

Din punct de vedere tehnic, a fost construită o anvelopă de iarnă cu o carcasă din cauciuc mai moale. Această proprietate face mult mai probabil că va rezista la diferența de temperatură dintre frigul din mediu și frigul din exterior decât căldura pe care o generează prin frecare cu suprafața drumului. În stare de repaus, nu mai există riscul de a exploda datorită acestei carcase mai moi, care se adaptează poziției aerului închis în anvelopă sub influența frigului.

În plus, canelurile reprezintă imagini sculpturale care pot adapta mai bine schimbările în consistența suprafeței asfaltului sau a pistei acoperite cu zăpadă. Pe partea mecanică, folosind anvelope de iarnă, îi oferiți mașinii dvs. o libertate de mișcare mult mai mare. Cu excepția cazului de zăpadă excesivă, nu există alte accesorii, de ex. Lanțuri mai necesare. Într-adevăr, aceste completări suplimentare pot afecta semnificativ alți parametri inerenti întregului vehicul. Anvelopele normale se vor lupta pentru a-și atinge potențialul maxim în condiții alunecoase, dar reci, chiar și în ceea ce privește sarcina motorului.

La fel ca în cazul noroiului, consistența zăpezii poate varia și, prin urmare, necesită o anvelopă adecvată pentru a putea conduce ușor. În ceea ce privește aspectul general, o anvelopă de iarnă trebuie să ofere același confort ca omologul său de vară, în ciuda condițiilor mult mai puține de iertare. Netezimea structurii care formează carcasa anvelopelor nu este străină de acest avantaj.

Ce spune legislatia despre anvelopele de iarna?

Instalarea anvelopelor de iarnă reprezintă în prezent o obligație pe teritoriul Romaniei. Insa in alte tari europene, acest lucru nu este litera de lege. Cu toate acestea, această situație se va schimba curând, deoarece multe alte țări au adoptat deja această prevedere. Ați face bine să urmați acest obicei de acum înainte, mai ales dacă intenționați să călătoriți peste hotare pe timpul iernii. Acest lucru vă oferă securitate în caz de accident sau accident, deoarece autoritățile vor încerca să determine responsabilitatea verificând mai întâi dacă aveți anvelope adecvate pentru sezon.

Vezi si:  Cum procedam cand facem pana?

Anvelopa mai moale oferă un anumit nivel de confort, dar și o manevrabilitate crescută pe un teren instabil și alunecos. În plus, modelele de rulare și ale pereților laterali asigură o aderență optimă și o distanță de frânare pentru a evita fugele, rotațiile și alte coliziuni accidentale din cauza zonelor alunecoase necontrolate sau necontrolate.

Implicatii economice

Nu te zgarci: anvelopele de iarnă sunt scumpe. Și dacă știți că, în mod logic, trebuie să înlocuiți toate cele patru în același timp și nu doar roțile de antrenare, atunci ardezia este supusă unei eforturi mai mari. Dar dacă te uiți la termen lung, vei descoperi că este o investiție care va plăti până la urmă.

Într-adevăr, cu excepția cazului în care intenționați să conduceți pe zăpadă, caz în care un set de anvelope va servi doar câteva ore, cel mai bine câteva zile, o anvelopă de iarnă nu va dura doar un anotimp. În condiții normale de utilizare, le veți readuce anul viitor, apoi din nou anul următor și poate chiar mai mult, în funcție de numărul de kilometri pe care îl conduceți pe timpul iernii.

În același timp, economisești și anvelopele de vară care rămân depozitate până când sunt refolosite după zăpada topită. În plus, utilizarea anvelopelor potrivite pentru fiecare sezon optimizează performanțele motorului. Astfel, vă puteți menține consumul obișnuit de combustibil. Cu toate acestea, dacă ți-ai fi păstrat anvelopele de vară, ai fi forțat mașina cu echipament nepotrivit. În mod logic, consumul de combustibil va crește în consecință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *